Gå til hovedinnhold Gå til søk

5 tips til en god stillingsannonse

Lurer du på hvordan du skal skrive en knakende god stillingsannonse? En annonse som folk leser, og som frister dem til å søke jobb hos nettopp deg? Her gir vi deg 5 tips til en god stillingsannonse.

Å skrive en stillingsannonse er enkelt. Men å skrive en stillingsannonse som skiller seg ut krever forarbeid, tid og respekt for den du vil tiltrekke. Gjennom en relativt kort tekst skal du både informere, motivere og engasjere dine drømmekandidater.  Våre fem tips kan forhåpentligvis hjelpe deg på veien.

En god ting kan ikke gjentas for ofte, så vi sier det nok en gang: lys ut alle ledige stillinger! Hvis alle arbeidsgivere blir flinkere til dette, blir det også enklere å vise de unge at det faktisk er mange muligheter i nord.

Tips 1: Gjør en god kartlegging av hva dere har behov for

Før du skriver stillingsannonsen er det lurt å gjøre en liten kartlegging. Hvilken kompetanse, utdanning og kvalifikasjoner ønsker dere, og hvilke personlige egenskaper skal kandidaten ha?

Når dette er kartlagt må du også prioritere hva som er viktigst. Noen ganger kan personlige egenskaper trumfe kompetanse. Vær tydelig på hva som kreves, så blir det enklere å sortere søknadsbunken.

Tips 2: Fang oppmerksomheten

Jobbsøkere blir utsatt for store mengder informasjon, og mange av de som søker sommerjobb er gjerne unge. Derfor er det viktig å fange interessen til søkeren fra første linje med en fengende overskrift og ingress.

Skriv en kort og presis tekst som forteller hvilke behov du har og hva arbeidsoppgavene vil være. Du trenger ikke fortelle dem alt om bedriften og pågående prosjekter – dette kan heller komme frem under jobbintervjuet eller når de starter i jobben. Fokuser heller på det søkeren MÅ vite for å vekke interesse.

Tips 3: Bruk bilder søkeren kan identifisere seg med

Hvis du skal publisere jobben på dine egne hjemmesider, eller lage annonser til aviser eller sosiale medier, husk å bruk gode bilder. Bilder forteller halvparten av historien, så bruk bilder som er relevant til det søkeren skal gjøre.

Tips 4: Hva kan du tilby den rette kandidaten?

Beskriv hva dere kan tilby kandidaten. Hva er det som motiverer dem til å søke sommerjobb hos akkurat deg? Når du skal søke etter sommervikarer så er det viktig å si noe om arbeidsperioden, mulighet for ferie og andre sosiale tiltak dere eventuelt kan tilby. Dersom det er mulighet for fast jobb etter sommeren, er det også et godt argument.

Vær inkluderende. Kanskje kan akkurat din sommerjobb bidra til å hjelpe noen som av ulike grunner har havnet utenfor arbeidslivet tilbake i jobb igjen?

Tips 5: Gjør det enkelt å søke på stillingen

Ikke gjør det så vanskelig å søke på jobben. Har du for mange krav, går søkerne videre. Alle de ulike plattformene der man må lage seg en bruker for å kunne søke, kan også være et hinder. Vurder om du virkelig må bruke disse når det er sommerjobber du skal lyse ut.

En enkel mail med søknad og CV kan være nok for å finne de rette kandidatene.

Lykke til med stillingsannonsen.

Når du har teksten klar må du huske å publisere jobben på nav.no. Her har vi laget en liten bruksanvisning til hvordan du gjør akkurat det.