Gå til hovedinnhold Gå til søk

Vil du spleise på en sommerjobb?

Arbeidsgivere som lyser ut sommerjobb, vikariat, sesongarbeid eller internship i sommer kan nå få støtte til lønna.

Målfrid Baik, NHO Arktis og Liv B. Ulriksen

Totalt kan hver arbeidsgiver få inntil 21.000 kroner fra Samfunnsløftet for å lyse ut jobbene for sommeren. Ordningen er utviklet sammen med LO og NHO, og gjelder både private og offentlige arbeidsgivere, på tvers av alle sektorer.

– Etter flere år med restriksjoner er det ikke like lett for alle å ta seg råd til å ansette noen i sommer. Samtidig vet vi at det å lyse ut jobber betyr mye for fremtidig rekruttering. Nå har vi derfor en åpen invitasjon til alle arbeidsgivere: Sammen kan vi synliggjøre mulighetene i det nordnorske arbeidsmarkedet, sier Målfrid Baik i NHO Arktis.

Les mer og meld deg på her.

Sommeren er lang

Hun legger til at jobbene kan være mer enn det mange tradisjonelt tenker på som en sommerjobb. Det kan være sesongarbeider til reiselivet, en nystartet bedrift som trenger utvikling av grafisk materiell, en festival som behøver hjelp i innspurten eller kanskje sommervikaren kan ta over sjefsstolen? Eneste kravet er at jobben varer i minst tre uker i perioden 1. juni til 30. september.

– Noen tenker automatisk at de selv er på ferie i juli, men ordningen varer jo lenger. Kanskje er dette muligheten dere trenger til å vise at dere har bruk for folk med arbeidsvilje, ønske om arbeidserfaring og kompetanse. Sommeren er en mulighet til å teste ut nye folk, og kanskje treffer du på det som blir din beste ansatte i framtiden, utfordrer Baik.

Lys ut jobben

I perspektivmeldingen «Unge stemmer» etterlyser til unge voksne et mer åpent arbeidsmarked. Å lyse ut jobbene for sommeren kan være ett bidrag til det.

– Å ansette etter bekjentskaper har vi gjort i årtier, og kanskje har vi gjort det ekstra mye her i Nord-Norge, med små lokalsamfunn der vi tenker at alle kjenner alle. Det er dog verken den beste, eller mest rettferdige måten å gjøre det på. I tillegg taper vi mye arbeidskraft, fordi vi ikke får vist fram hva vi kan tilby, sier LO-leder i Troms og Finnmark, Bjørn Johansen.

Synlige sammen

Arbeidsgivere lyser selv ut stillingene via nav.no, og de samles på kampanjesiden 1000jobber.no. Allerede er det mange unge som har bedt om varsel når stillingene ligger ute.

– Men vi trenger flere jobber! Dette er rett og slett en åpen invitasjon til alle arbeidsgivere i nord. Vi håper de som er på vippen bestemmer seg for å bli med, for sammen kan vi vise folk i hele landet alle mulighetene som finnes i Nord-Norge. Som arbeidsgivere har vi et stort ansvar for å gi unge og nyutdannede et godt tilbud her, og ikke minst inkludere flere i arbeidslivet, sier Liv B. Ulriksen, konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge.

Men vi trenger flere jobber! Dette er rett og slett en åpen invitasjon til alle arbeidsgivere i nord.

Søknadsfristen er 12. april. Her kan du lese mer om kampanjen og søke. 

Hva er 1000 jobber?

  • Ordningen gjelder alle arbeidsgivere i nord: bedrifter, offentlig sektor, lag og foreninger m.fl.
  • Samfunnsløftet bidrar med 7.000 kroner per sommerjobb (inntil tre jobber per arbeidsgiver)
  • En jobb kan være sommervikar, sesongarbeider, sommerjobb for en ungdom, praksisplass, ferievikar osv.
  • Stillingene må lyses ut på nav.no og tilsvare minimum tre uker full jobb mellom 1. juni -30. september
  • Det er ingen begrensning på hvor mange jobber/utlysninger man kan velge å koble på kampanjen