Gå til hovedinnhold Gå til søk

Deltakelse på «1000 jobber» ga gode skussmål og flere søkere!

– Å tilby godt likte sommerjobber til studenter var positivt på mange måter – blant annet ble det god markedsføring for oss, sier Caroline Greiner Haukeland i Polar Algae AS.

Lise Kristine Nilsen, Natalie Eliassen og Tina Wang Ellingsen står foran en strand med tang.

Lise Kristine Nilsen, Natalie Eliassen og Tina Wang Ellingsen hadde sommerjobb hos Polar Algae AS sommeren 2022. Foto: Privat

Polar Algae AS holder til i Hammerfest, og jobber med å skape verdifulle produkter av viltvoksende tang og tare fra havet.

– Vi holder nå på å bygge et prosessanlegg i Rypefjord, der vi skal utvikle og utvinne disse produktene, forklarer gründer Caroline.

«1000 jobber»

I 2022 ble kampanjen «1000 jobber» arrangert for første gang av Samfunnsløftet, LO og NHO. Kampanjen gikk ut på å synliggjøre karrieremulighetene i nord, ved at nordnorske bedrifter lyste ut sommerjobb-stillinger for unge. Bedriftene kunne da få støtte fra «1000 jobber»-kampanjen på 7000 kroner per sommerjobb, og for totalt tre stillinger.

Kampanjen ble en kjempesuksess, og bedrifter over hele landsdelen søkte om støtte til om lag 1350 sommerjobber, og enda flere brukte emneknaggen #1000jobber for å være med på kampanjen. I år arrangeres «1000 jobber» igjen.

– Dette er et av prosjektene vi har fått aller flest tilbakemeldinger på. Det viser at det nytter å samle kreftene og dra i samme retning! Her er det ikke nødvendigvis pengene bedriftene har vært mest opptatt av, men å få være med på kampanjen som gir synlighet til nettopp deres arbeidsplass i hele landet, sier Gudrun Gulldahl, leder for Samfunnsløftet.

Gudrun Gulldahl i en trapp.

Gudrun Gulldahl er leder for Samfunnsløftet.

Attraktive sommerjobber

Polar Algae AS var en av bedriftene som valgte å «hive seg på» kampanjen i 2022.

– Vi syntes at «1000 jobber» var et veldig flott prosjekt, som løftet bevisstheten rundt det å skape attraktive sommerjobber for unge mennesker i regionen, sier Caroline.

Ofte tilbys sommerjobber til bekjentskaper, noe som kan gjøre det vanskelig å få en fot innenfor. I «1000 jobber»-kampanjene ble sommerjobbstillingene heller lyst ut, og dermed ble arbeidsmarkedet åpnet for flere.

– Denne kampanjen hjalp oss til å få ansatt flere sommervikarer, og vi opplevde den som et veldig bra initiativ, sier Caroline.

Gjengen hos Polar Algae AS på en strand med tang.

Denne gjengen hadde sommerjobb hos Polar Algae AS sommeren 2022: Sondre Eriksen, Baldrian Sundt Gaarder, Natalie Juliussen, Tina Wang Ellingsen, Maiken Fosse Halvorsen, Anne Maria Sagen og Marianne H. Johansen. Foto: Privat

«Vi blir absolutt med igjen!» forteller Caroline Greiner Haukeland om «1000 jobber»

Kartla makroalger

Sommervikarene i Polar Algae AS hjalp til med å kartlegge Porsangerfjorden for makroalger.

– Vi valgte å ansette flere enn vi skulle, og ungdommene jobbet svært effektivt. Makroalger kan kun kartlegges på fjærasjø, og da valgte disse å kartlegge to ganger i døgnet, slik at de fikk sine tiltenkte timer, men på kortere tid enn beregnet, forteller Caroline.

Tang

Polar Algae AS holder til i Hammerfest, og jobber med å skape verdifulle produkter av viltvoksende tang og tare fra havet. Foto: Privat

Gjentar suksessen

Gründeren har allerede bestemt seg for at Polar Algae AS skal delta på «1000 jobber» også i år.

– Vi blir absolutt med igjen! Flere av de som var her i fjor, vil gjerne komme tilbake på nytt. I tillegg har de som var her i fjor snakket med andre om at jobben var spennende. Det har ført til at vi har fått inn flere åpne søknader fra nyutdannede!

For Polar Algae AS ble altså ikke «1000 jobber» kun et prosjekt som hjalp dem med å finne gode sommervikarer.

– Det ble også god markedsføring for oss! Når man har studenter inne som liker jobben, snakker de gjerne med andre i kretsen sin, og så er det flere som tar kontakt med oss. For oss er det veldig flott å få denne kontakten med unge, nyutdannede i de riktige fagmiljøene, sier Caroline.

Hvorfor arrangeres «1000 jobber»?

  • Målet er synliggjøre karrieremulighetene i nord, og vise at landsdelen har mer enn rå natur og kultur å by på.
  • Gjennom at flere jobber lyses åpent ut åpnes arbeidsmarkedet, noe de unge har etterlyst blant annet i perspektivmeldingen «Unge stemmer».
  • De unge som jobber gjennom sommeren skal samtidig få oppleve at landsdelen har mer enn spennende jobber å tilby.
  • Dette er også et bidrag til en av de største utfordringen i landsdelen, nemlig rekruttering til ledige jobber. Skal vi lykkes må vi tenke langsiktig – og da er sommerjobber ett av stedene vi kan begynne.
  • Å tilby en sommerjobb handler både om å løse oppgaver i perioden 1. juni til 30. september, samt om rekruttering i et langsiktig perspektiv. Dette er en unik mulighet til å få inn ny kompetanse, samt få inspirasjon til nye måter å løse oppgaver på. Som arbeidsgiver kan man knytte kontakt med talenter som styrker videre rekruttering til organisasjonen.