Gå til hovedinnhold Gå til søk

Kan du tilby en sommerjobb? Bli med på å vise mulighetene i nord!

Undersøkelser viser at de unge ikke ser jobbmulighetene i Nord-Norge, samtidig har arbeidsgivere større behov for folk en noensinne. Hvordan kan vi sammen ta tak i dette?

"Hvordan kan vi åpne arbeidsmarkedet og synliggjøre mulighetene?"

Utsagnet stammer fra perspektivmeldingen «Unge stemmer». 50 unge voksne belyser der hva de mener det er viktig for å bo og trives i landsdelen. De trekker fram to viktige momenter: attraktive arbeidsplasser og tilhørighet til lokalsamfunnet. I vår dialog med Unge stemmer kom det også en tydelig bestilling: de ønsker å høre mer fra nordnorsk næringsliv, også når de studerer utenfor landsdelen.

"Vis tillit til oss unge - og inviter oss inn"

Ifølge Barometer X har under halvparten av unge voksne troen på karrieremuligheter i nord, 38 prosent tror ikke de vil få relevant jobb etter endt utdannelse (et tall som er lavest i de to største byene i nord). De unge ser ikke mulighetene, selv om det nå er flere ledige stillinger i nord enn noensinne. Det er på tide å invitere dem inn.

"Vi er ikke nok mennesker til å brande hver by, men vi må brande hele Nord-Norge"

Dette sa de unge stemmene og vi er helt enig i at sammensatte problemstillinger krever samarbeid. 1000 jobber kan være ett av bidragene i behovet for rekruttering og befolkningsvekst i Nord-Norge. Vi vet at dette alene ikke løser utfordringene, men å vise arbeidsmulighetene gjennom sommeren er ett sted å begynne.

Blir du med?